Over mij

Ilse Naves-Scheidel
Ilse Naves-Scheidel

What drives me

Een tekst die overkomt bij een ander zoals jij het bedoelt, dat is de uitdaging!

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door taal en tekst. Al vroeg begon ik andere talen te leren. Bij elke nieuwe taal fascineert het me weer hoe taal een uiting is van de manier waarop mensen denken. De opbouw en woorden geven de mentaliteit weer van een land en de inwoners.

Dat geldt ook binnen één bepaalde taal. Iemands woordgebruik zegt veel over zijn denkwereld.

Juist omdat je vaak niet bewust bent van je eigen taalgebruik en denkwereld, is het een uitdaging om vanuit de ogen van een klant te kijken naar je teksten.

Het is niet eenvoudig om de persoonlijkheid van je bedrijf en je unieke verkooppunten goed onder woorden te brengen. Op zo’n manier dat het bij anderen ook overkomt zoals jij bedoelt. Dat is voor mij de uitdaging en de drive om me al bijna 20 jaar met teksten en content management bezig te houden.

Carrière

Het zal je niet verbazen dat mijn studies te maken hebben met talen: Economisch-Lingüïstisch en Marketing Sociologie van het Boek (Literatuurwetenschap). Na deze studies begon ik in eerste instantie als office-manager bij een adviesbureau voor content management. Dat onderwerp greep me en ik groeide door tot project manager. Na een aantal jaren aan bureauzijde ben ik overgestapt naar klantzijde en heb internationaal gewerkt voor een grote financiële instelling. Ik verdiepte me verder in IT en ging voor een andere financiële instelling werken in de back office.

De laatste jaren heb ik in verschillende landen gewoond: Turkije, China, Australië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Mijn werk paste zich daarop aan maar was altijd gerelateerd aan taal en content management. Dat was ook de reden om mijn eigen bedrijf op te richten. Ik ben me steeds blijven ontwikkelen op het gebied van content management (systemen) en in de laatste jaren ook op infographics.

Op mijn LinkedIn profiel kun je meer lezen over mijn werk en publicaties.

Sparren over jouw teksten?

Ben je nieuwsgierig hoe jouw teksten van het scherm kunnen spatten? Loop je vast en vind je het fijn als ik even meekijk? Of zoek je iemand die je teksten controleert op taal- en spellingsfouten?

Neem gerust contact met me op. Met een kop koffie (cappuccino bij voorkeur) kijken we wat en wie je wilt bereiken en hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Ik maak kosteloos een proeftekst voor je, zodat je eerst kunt bepalen of de tone-of-voice je bevalt.

Doe mij maar koffie!